Onze filosofie

For the love of the game

Herinner je je nog jouw eerste voetbalmatch als supporter? Thuis het truitje van je favoriete speler aantrekken. Je moeder die nog snel de sjaal met de juiste kleuren om je hals slaat, handschoenen (uiteraard mét clublogo) in je jaszak frommelt en een dito muts aantrekt (‘het is koud in zo’n stadion hoor, jongen’).

De vlag die hevig wappert, strak geklemd tussen het raam van de auto. De file richting stadion en de hobbelige rit tot op de juiste parkeerplaats. Een verwachtingsvolle wandeling naar de voetbaltempel, met het hamburgerkraam – ‘graag met ajuin en curry ketchup, mevrouw’ – als laatste halte voor het binnengaan.

Het plotse bukken wanneer de lokale spits hoog over schiet tijdens de opwarming. Het clublied dat met een lichte ruis door de boxen schalt. De harde kern die een tribunebrede tifo ontvouwt.. en de kriebels in de buik wanneer de spelers tegelijkertijd het veld oplopen.

Maar vooral… de eerste keer dat ‘jouw’ club scoort. Dat jouw buurman – die je ervoor van haar noch pluim kende – je enthousiast omhelst. Dat je de euforische analyses hoort in de kantine na de wedstrijd, geïnspireerd door bier in plastieken bekertjes.

Dat gevoel, die onnavolgbare fanbeleving creëren, da’s de reden van ons bestaan. Hoe wij dat doen? Door professionele sportclubs te ondersteunen in merchandising en merkactivatie.

Onze historiek

Topfanz is het geesteskind van Jo Appeltans en Gilles Van Doorne. Een reconstructie van het ontstaan van Topfanz, aan de hand van twee levensverhalen.

Jo Appeltans

Begin jaren 2000
Jo Appeltans krijgt de microbe te pakken, wanneer hij bij zijn favoriete club STVV de merchandising helpt op te krikken.

2011
Sjalleman ziet het levenslicht. Via deze website kunnen lokale clubs hun eigen sjaals bestellen. De passie voor fanbeleving werkt aanstekelijk en het aantal klanten groeit snel.

2013
Jo gaat voluit voor het ondernemerschap. Hij zegt zijn vaste job (als logistiek specialist bij een multinational) op en weet de eerste profclubs te overtuigen. Sjalleman schuift verder op richting een one-stop-shop voor fanartikelen.

 

Gilles Van Doorne

2008
Gilles Van Doorne verhuist naar Londen, om in de e-commerce wereld aan de slag te gaan.

2013
In de aanloop naar het WK van 2014 gaat Gilles online op zoek naar fanartikelen van de Rode Duivels, de nationale ploeg van België. Zonder succes…

Hierdoor geïnspireerd richt Gilles Belgoshop op: een webshop die zich exclusief richt op de verkoop van supportersartikelen voor Belgische voetbalfans. Gilles wordt klant bij Jo: zo kruist hun pad voor het eerst.

 

2015
Jo en Gilles houden de joint-venture Topfanz boven de doopvont.

2019
Topfanz breidt zijn dienstverlening uit: naast de aankoop van producten en ondersteuning bij e-commerce bieden we ook marketingadvies aan. Bovendien richten we – gesterkt door onze ervaring als marktleider in België – ons vizier op de (West-)Europese markt.

 

Kurt

Magazijnbeheerder

Micha

Project management

Séverine

Marketing – Project management

Wendy

Finance – Legal

 

Tom Claes

Operations Manager

 

Klaar om de fanbeleving in jouw club naar een hoger niveau te tillen?