FC88 vervoegt Topfanz-selectie

14/03/2024
Net zoals de topscouts in het voetbal speurt Topfanz de markt af naar gevestigde namen met toegevoegde waarde in de sportmerchandising. We zijn dan ook trots onze samenwerking te mogen aankondigen met het Nederlandse FC88, waarbij Topfanz als official agent de Belgische markt zal voorzien van upcycled FC88 items.

Over FC88

FC88 is opgericht in 2020 door Nicole Bekkers en Matthijs Smit. Na een inspirerend moment in de gebouwen van de KNVB besloten zij zich te richten op het hergebruiken van teamwear-overstock van voetbalclubs. Door middel van upcycling behoudt FC88 de emotionele waarde van de items en verwerkt ze tot nieuwe producten. Deze productie wordt lokaal uitgevoerd door vakmensen, in ateliers zo dicht bij de club in kwestie. Op dit moment wordt er geproduceer vanuit Rotterdam, Porto (Portugal) en Brighton (UK), wat bijdraagt aan de kwaliteit van de producten en de beperkte ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid staat bij FC88 hoog in het vaandel, ze streven ernaar om op een zo efficiënt mogelijke manier te produceren en zetten in op hoogwaardige materialen.

FC88 werkte al samen met heel wat Europese topclubs op vlak van upcycling, waarbij oude teamwear wordt gebruikt om te verwerken in nieuwe merchandising-items zoals rugzakken, laptoptassen, vissershoedjes en andere trendy producten.

Met trots kijken ze terug op de bereikte resultaten van de afgelopen drie jaar en met minstens evenveel trots kijken we samen vooruit We samen vooruit naar onze samenwerking die zal worden gekenmerkt door een positieve inzet voor duurzaamheid in het Belgische merchandisinglandschap. Vanaf heden kunnen ook Belgische voetbalclubs van onze gezamenlijke diensten gebruiken maken.

Interesse gewekt?

Deel dit bericht