Stanley/Stella in de basis bij Topfanz

14/11/2023

Als merchandisingpartner voor toonaangevende clubs, streven we er zelf ook naar partnerships aan te gaan met de meest getalenteerde spelers op elk domein. Bij het selecteren van de ideale textielleverancier stonden kwaliteiten als expertise, gevoel voor stijl en vooral duurzaamheid centraal. Die zochten en vonden we in overvloed bij Stanley/Stella. Met hun collecties die mens en milieu respecteren én tegelijk trendy zijn in hun subtiele eenvoud, zet dit merk een nieuwe standaard neer in de textielindustrie.

Scoren met duurzaamheid

Welke items zijn een must-have in jouw merchandisinggamma én in de collectie van de supporters? Die vraag houdt het Topfanz-team elke seizoen opnieuw bezig. De klassiekers scoren altijd goed, maar de roep naar duurzame producten klinkt steeds luider. Clubs trekken al een tijdje zeer bewust de kaart van het milieubewustzijn, en die trend kunnen we alleen maar toejuichen. Sterspelers en clubs bevinden zich in een ideale positie om miljoenen fans bewust te maken van het enorme belang van het beschermen van onze planeet. Milieu als 12e man, daar werken we ook bij Topfanz graag aan mee.

Topfanz fanconsultant Jo Appeltans: “We zijn altijd op zoek naar de beste partners voor onze klanten en daarbij staat het aanbieden van duurzame items momenteel helemaal bovenaan. De producten van Stanley/Stella beantwoorden op dat vlak aan al onze eisen. De samenwerking met Stanley/Stella zet ons op de juiste koers voor de toekomst. Als official dealer leveren we alle mogelijke inspanningen om het hele merchandisingproces te verduurzamen. Dat is trouwens een uitdrukkelijke voorwaarde van het modemerk om een samenwerking aan te gaan.”

Eco-vriendelijke kleding aanbieden is de voorzet, scoren doen we met een integrale aanpak:

  • We investeerden in een DTF-printer (Direct To Film) met ecologische inkt (gebaseerd op water, zonder solventen), zodat de opdruk zelf veel milieuvriendelijker is
  • We beperken de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die we gebruiken en kiezen voor gerecycleerde materialen
  • We verkleinen onze ecologische voetafdruk door samen te werken met een Belgische partij: het Stanley/Stella-magazijn bevindt zich bij wijze van spreken om de hoek, waardoor veel minder transport nodig is
Cercle-duurzamesweater

Cercle Brugge is zo’n club die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en in de fanshop uitpakt met duurzame hoodies en shirts.

Leentje Van Meirhaeghe, marketing manager bij Cercle: “Als voetbalclub bereiken we enorm veel mensen met onze merchandising. We vinden het dan ook onze verantwoordelijkheid om dat op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. De kleding van Stanley/Stella was hiervoor ideaal: milieuvriendelijk, maar tegelijk kwalitatief én het ziet er nog eens goed uit ook. Het plan is om op termijn al onze fan-items te verduurzamen.”

Flexibiliteit: altijd klaar voor de snelle omschakeling

Die slimme keuzes leveren trouwens nog extra voordelen op, zoals een enorme flexibiliteit. Dat kan wel eens van pas komen in de sportwereld. Denk maar aan de stunt van Antwerp dat zich na de knal van Toby Alderweireld geheel onverwacht tot landskampioen kroonde. Fans waren amper uitgefeest (lees: kippenvel nog steeds aanwezig) toen de speciale editie 93:33-shirts al te koop waren.

“Niemand had die overwinning nog zien aankomen, laat staan voorspellen dat het in de 93ste minuut zou gebeuren, dus we moesten snel schakelen. Zo’n service kunnen we enkel leveren dankzij een samenwerking met een merk als Stanley/Stella”, beseft Jo. “We hebben zelf een beperkte stock, maar bijbestellingen zijn de dag nadien al bij ons. Met onze eigen machines bedrukken we alles vervolgens on demand. Items zijn daardoor op zéér korte tijd beschikbaar in de fanshops én we moeten ons geen zorgen meer maken over overstock. Dat is dan weer opnieuw duurzaam.”

RAFC-9333

Van de tribune naar de catwalk: fashion for fans

Een laatste troef die Stanley/Stella-kleding onderscheidt van ‘traditionele’ merchandisingproducten, is het gevoel voor fashion en creativiteit. Ze spelen daarmee perfect in op een nieuwe trend, waarbij merchandisingitems meer en meer evolueren naar high-end fashion. De vraag naar trendy stuks die modebewuste fans overal kunnen dragen, zal alleen nog toenemen.

“Een truitje in clubkleuren is een must-have als je naar een wedstrijd gaat en draag je misschien ook nog tijdens het sporten. Maar op kantoor verschijnen in fel gestreept voetbalshirt? Dat ligt toch minder voor de hand. De kwaliteitsvolle shirts en hoodies van Stanley/Stella kunnen wél buiten het stadion gedragen worden. Bij Genk hebben ze dat heel goed begrepen. Zij lanceerden recent een collectie met mooie, heavyweight shirts en een onopvallend maar veelzeggend borduursel.”

KRCGenk-legends

David Hamal, verantwoordelijk voor de merchandising bij KRC Genk, beaamt:

“Buitenstaanders zien zo’n stuk niet meteen als merchandising-item, terwijl de betekenis er voor de echte fans wel is. Ze komen nog altijd in clubkleuren naar het stadion, maar de stukken uit de streetwear/vrijetijdscollectie kunnen ook daarbuiten worden gedragen. Kwaliteit en mooie afwerking waren daarom superbelangrijk voor ons. In samenspraak met Topfanz kozen we de collectie van Stanley/Stella als basis. We mogen gerust van een succes spreken: na amper 1,5 week was 85% van onze eerste stock al de deur uit.”

Stanley/Stella

Stanley/Stella produceert en distribueert eco-vriendelijke premium kleding.
Topfanz mag zich officiële dealer noemen van dit Belgische modemerk dat staat voor duurzame kledij van topkwaliteit.

Neem contact op om samen een duurzaam assortiment uit te bouwen

Deel dit bericht