Hoe houten smartphonecovers het Europees voetbal veroveren

14/08/2019

Een merchandisinggamma samenstellen is een uitdaging. Enerzijds grijpen supporters gretig naar de ‘evergreens’, zoals sjaals, mutsen en shirts. Maar anderzijds zoek je als voetbalmerchandiser ook constant naar die verrassende prikkel. In de samenwerking tussen Topfanz en SMTH Smooth lopen vele paden samen: een verhaal over goudklompen, netwerken en kunstzinnige designs. 

Welk van die miljoenen artikelen is nu hét product voor jouw supportersschare? Al snel bekruipt je het gevoel te zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig helpt Topfanz je in die zoektocht naar originele, kwalitatieve producten.

Kempenzonen en Zilveren Helmen

Via ons breed vertakte netwerk zetten we almaar vaker exclusieve voetbalpartnerships op met fabrikanten en producenten. Een schoolvoorbeeld is de samenwerking met de jeugdige Kempenzonen van SMTH Smooth (spreek uit als ‘something smooth’). “Dimi Moreels en Kristof Van Thielen ontwerpen en produceren stijlvolle houten smartphonehoesjes”, weet Jo Appeltans (fanconsultant Topfanz). “Hun gepersonaliseerde product is geniaal in z’n eenvoud. Als energieke scale-up slaagden ze er al in om gevestigde waarden zoals Tomorrowland, Duvel Moortgat, Bacardi, … te overtuigen.”

Netwerk en logistiek

Dankzij het partnership tussen SMTH Smooth en Topfanz krijgt ook de voetbalwereld toegang tot de artistieke houten covers. “Veel (buitenlandse) bedrijven hebben een prachtig product in handen, maar beschikken noch over het netwerk noch over de marketingmiddelen om hun goudklomp op de radar te krijgen in Europese voetbalmiddens. Bovendien vormt de logistieke afhandeling vaak een struikelblok. Topfanz vangt dit op door de producten te centraliseren en verdelen vanuit ons magazijn”, aldus Jo.

Designs matchen met DNA

Ondertussen tokkelen al heel wat Belgische en Nederlandse supporters op een in hout gehulde smartphone. Kristof Van Thielen (zaakvoerder SMTH Smooth): “We bepalen de designs in samenspraak met de betrokken clubTopfanz is voor ons een belangrijk klankbord, omdat ze – vanuit hun jarenlange ervaring als fanconsultant – weten welke merchandisingproducten en designs aanslaan bij voetbalsupporters. Dimi en ik halen veel voldoening uit deze samenwerking, omdat onze twee passies samenvloeien: voetbal en kunstwerken creëren op hout.” 

Is zo'n houten smartphonecover iets voor jouw club?

Neem gerust contact op voor meer info.

Deel dit bericht