Standard en Moeskroen verwarmen fans tijdens barre winter

25/11/2019

Voetbal is een wintersport. Maar in ‘putteke winter’ stelt een ijzige wind supporters al eens op de proef. Of verrast een plotse duik van de temperatuur onvoorbereide fans. Een supporterslegioen dat rillend het eindsignaal afwacht, da’s het laatste wat je als voetbalclub wil. Daarom etaleren fanshops massaal handschoenen, sjaals en hoodies. Maar ken jij veel supporters die tijdens de wedstrijd de fanshop induiken? Standard en Moeskroen kennen het antwoord: als de supporter niet naar de fanshop komt, dan breng je de fanshop toch naar de supporter?

Op het einde van de herfst kan de koude onverwacht binnenvallen. En niet elke supporter trotseert de vriestemperaturen in ontbloot bovenlijf, zoals sommige die hards dat al eens durven. Gilles Van Doorne (fanconsultant Topfanz): “Op basis van de verkoop van vorig seizoen leverden we een grote partij handschoenen aan Royal Excel Moeskroen. Genoeg voor een hele winter. Tijdens een thuiswedstrijd organiseerde de club een aantal losse verkooppunten doorheen het stadion. Daar stonden hostesses om de aandacht van de passanten op die handschoenen te vestigen. Het was een onverwacht koude avond. De meeste fans waren thuis met een lichte jas vertrokken. Resultaat? De hostesses verkochten de volledige seizoenvoorraad handschoenen op één avond helemaal uit. Dat is een onverwachte weerkundige salesmeevaller.”

Sjaals verkopen tijdens businessdiners

Je kan wachten tot het weer meezit. Of je kan je eigen verkoopgeluk afdwingen. Jo Appeltans (fanconsultant Topfanz): “Bij Standard de Liège kozen ze ervoor om de hostesses met clubsjaals langs te sturen tijdens de businessdiners vóór de wedstrijd. Ze maakten een praatje met de ondernemers en hun gasten. Daarin verwezen ze subtiel naar het feit dat het frisjes is op de tribune. En … dat ze iedereen toch moesten laten zien hoe fervent ze supporteren. Door de artikelen naar de klanten te brengen, realiseerde Standard een bovengemiddelde verkoop.”

Drie richtlijnen voor jouw wintercollectie

Ben je bezig met de samenstelling van jouw wintercollectie? Dan hou je best rekening met drie richtlijnen:

  1. Zorg voor afwisseling in je aanbod
    Iedere fan heeft zijn voorkeur en aankoopprikkel, ook in barre tijden. Een zakenman kiest voor een ‘geklede’ sjaal met een stijlvolle verwijzing naar zijn club. Terwijl een die hard fan net voor die opvallende warme hoodie gaat. Zorg voor verscheidenheid, zodat fans keuzevrijheid hebben.
  1. Kwaliteit mag iets kosten
    Tot een paar jaar geleden koos iedereen voor de goedkoopste oplossing. Maar dat wreekt zich op termijn. Jo Appeltans: “Bij KV Mechelen boden ze ooit een eenvoudig fleece-dekentje aan, dat amper 20 euro kostte. Als test legden we ook een high end-versie in de fanshop, tegen het dubbel van de prijs. En raad eens? Die high end-versie gaf zo een boost aan de verkoop dat we alleen nog deze variant in het aanbod houden. Fans willen best wel wat extra betalen voor kwaliteit.”
  1. Begin op tijd en bespaar
    Als we jouw bestelling vroeg genoeg ontvangen, bundelen we ze in een groepsaankoop. Dat leidt tot aantrekkelijke deals met leveranciers. Zo bespaar je aanzienlijk én heb je toch een kwalitatief product in handen, op maat van jouw club.

Meer weten over ons aankoopbeleid?

You’re only a click away…

Deel dit bericht